De leukste foodscenes uit kerstklassiekers
Het zijn de koude dagen voor kerst. De kerstperiode kan erg druk zijn, daarom is het ook belangrijk om te ontspannen, bijvoorbeeld met een nostalgische kerstfilm. Niet iedereen wil namelijk met de feestdagen op pad. Thuisblijven en lekker op de bank met familie en vrienden oude kerstfilms wegkijken, behoort ook tot de opties. We hebben daarom de leukste kijktips verzameld speciaal voor de lezers die dit van plan zijn. Kijk deze kerstklassiekers met de leukste foodscenes.

Een onvergetelijke treinreis

Bron afbeelding: Wallpaper Cave

Al glijdend door de trein zingt de conducteur van The Polar Express, gespeeld door Tom Hanks, over (naar zijn mening) de lekkerste kerstborrel op aarde. Samen met acrobatische banketbakkers en dansende obers serveert hij warme chocolademelk aan alle jonge treinreizigers. Probeer deze scene maar eens te kijken zonder er zelf trek in te krijgen.

Vergeet de kalkoen niet

Bron afbeelding: Wallpaper Cave

Met de kerstdagen in zicht belooft Clark Grisworld zijn familie dat ze hun vrolijkste kerstfeest ooit gaan meemaken. Van het kopen van een kerstboom tot het aansnijden van de kalkoen, helaas loopt niets zoals Clark had verwacht. Het rampzalige diner uit National Lampoon’s Christmas Vacation is daarom een aanrader voor iedereen die zich beter wil voelen over zijn of haar eigen kookkunsten. Dan valt de aangebrande kerstmaaltijd uiteindelijk wel weer mee…

En vergeet de honden ook niet

Bron afbeelding: Alpha Coders

De Amerikaanse klassieker A Christmas Story laat zien hoe belangrijk het is om te blijven lachen, vooral tijdens de feestdagen. Dit kan lastiger zijn dan je denkt, helemaal wanneer de langverwachte kerstmaaltijd verandert in hondenvoer, je niet het kerstcadeautje krijgt waar je om hebt gevraagd, of gedwongen wordt om kerst door te brengen in een Chinees restaurant.

Aan jou de eer


Bron afbeelding: Do512

De klassieke animatiefilm How The Grinch Stole Christmas uit 1992 is daarentegen een mooie reflectie van al het goede van de feestdagen. Ook al heeft iemand een poging gewaagd om zich voor te doen als de Kerstman en geprobeerd alle cadeaus, decoraties en kerstbomen te stelen. Kerst gaat namelijk over meer dan alleen materiële zaken. Het is een periode van samenzijn, gezelligheid en heerlijk eten.

Zoeter dan zoet


Bron afbeelding: Alpha Coders

Over heerlijk eten gesproken, wat eten de hulpjes van de Kerstman eigenlijk? In de Amerikaanse familiefilm Elf wagen de filmmakers een poging om deze vraag te beantwoorden. We zullen het niet verklappen, maar net als de hulpjes zelf is hun maaltijd ook héél erg zoet.