Tabasco® uitgeroepen tot een van de Food Influencers 2018
Gisteravond werd door foodplatform FavorFlav de Top 100 Food Influencers bekend gemaakt. De lijst is een verzameling van chefs, foodproducenten, foodondernemers, restaurateurs, schrijvers en merkenbouwers die een bijdrage hebben geleverd aan beter en lekkerder eten. Er staat maar één product op de lijst, en die valt dan ook op tussen de anderen. Het is de pittige smaakmaker Tabasco® die op nummer 65 wordt genoemd.

“Het merk dankt zijn vermelding aan de bijdrage die de pepersaus levert aan de veelzijdigheid van de Nederlandse eetcultuur”, zo vertelt FavorFlav. “Dit jaar was het precies 150 jaar geleden dat het eerste flesje Tabasco geproduceerd werd op Avery Island USA. Sindsdien heeft het recept onveranderlijk wereldwijd een plaats weten te veroveren in de keukens van bijna 200 landen en gebieden.” De jury noemt het product “een iconisch lovers’ brand die behoort tot de favorites van de redactie van FavorFlav.”

Alleroudste pepersaus

Het recept en het productieproces van Tabasco® pepersaus zijn anno 2018 onveranderd gebleven. De nazaten van peperboer Edmund McIlhenny maken het hete sausje nog altijd op basis van drie ingrediënten: peper, zout en azijn. Er zijn maar weinig producten die zo wereldwijd algemeen toepasbaar zijn als Tabasco®: van eenvoudige soep tot ingenieuze cocktail, van lokale hamburger tot exquise oester, de toevoeging van een paar druppeltjes Tabasco® geeft pit aan elk denkbaar gerecht. Zelfs zoete gerechten kunnen worden opgepept met een druppeltje. Waar ook ter wereld, je vindt ‘m in het keukenkastje, in de rugzak, op tafel en achter de bar.

beeld: TABASCO®