Tips voor ontspannen feestdagen
Het is kerstvakantie en dus is er tijd voor gezellig tafelen en zijn er in het hele land leuke evenementen speciaal voor kerst. We hebben de leukste tips verzameld speciaal voor de feestganger die niet de hele dag in de keuken wil staan of er eens lekker tussenuit wil.

Een makkelijk kerstdiner

De feestdagen zijn pas compleet wanneer er een heerlijke maaltijd op tafel staat. Vind je het leuk om te koken en vind je het ieder jaar weer een uitdagingen om een lekker en gezond diner op tafel te zetten? Het hoeft niet moeilijk te zijn, misschien helpen de volgende tips erbij.

Het Voedingscentrum heeft speciaal voor de feestdagen heerlijke kerstmenu’s samengesteld. Deze gezonde menu’s maken gebruik van seizoenproducten en zijn makkelijk te maken. Ook kan je de voedingswaarden per persoon opzoeken, ideaal wanneer je gasten in huis hebt met specifieke dieetwensen.

Bron foto: Het Voedingscentrum

Bron: Het Voedingscentrum

Heb je nog losse ingrediënten in huis, maar weet je niet precies wat je hiermee kan maken? Maak dan gebruik van de Receptenzoeker. Pas de zoekresultaten aan op eetmomenten, receptsoorten, ingrediënten, dieetwensen en bereidingstijd en stel zelf de ideale feestmaaltijden samen. Extra tip: benut alle restjes, zo voorkom je voedselverspilling.

Ga erop uit!

Er zijn ook genoeg winteractiviteiten die je kunt bezoeken. Dus mocht je liever op pad willen tijdens de feestdagen, breng dan een bezoek aan kerstmarkten, -circussen en andere leuke uitjes die door heel het land worden georganiseerd. Geniet van vrolijke muziek, sfeervolle winkelkraampjes, spannende tentoonstellingen en, niet te vergeten, de gezellige kerstdrukte.

Royal Christmas Fair in Den Haag

Op de sfeervolle Royal Christmas Fair langs het Lange Voorhout in Den Haag geniet je van een unieke kerstsfeer. Naast de feestelijke kerststands en winterse horeca is er ruimte voor een breed programma: luister naar (kinder)koren en kerstverhalen, zing mee met je favoriete kerst hits bij de sing-a-long, kijk naar kerstvoorstellingen of doe mee aan de vele andere activiteiten. Dit alles met een mooi uitzicht op het Binnenhof.

Winterparade in Amsterdam

Of breng een bezoek aan De Winterparade in Amsterdam. De RAI opent twaalf dagen lang haar deuren voor dit winters kerstfestival. Struin door de kerstmarkt, schaats onder een ‘sterrenhemel’, zing mee bij de karaoke of warm jezelf op in de sauna’s en jacuzzi’s van de Winter Wellness. Bovendien opent The Beer Village elke avond haar deuren voor een groot winterfeest met liveoptredens.

Magisch Maastricht

Het Vrijthof in Magisch Maastricht is de hele decembermaand gedecoreerd met kleurrijke verlichting, gevuld met historische kerstmarkten en voorzien van winterse activiteiten. Ook bezoekt een oude bekende op 24 december het plein: de enige echte Coca-Cola Christmas Truck.

Winter Wonderland in Enschede

Tot en met 7 januari laat Enschede zich van haar warmste kant zien. Schaats in dit Winter Wonderland over de oude markt, bezoek het prachtig verlichte IJspaleis, doe mee aan workshops in de Stadsherberg of wandel door de verschillende kerstmarkten die er in de stad te vinden zijn.

Fijne Feestdagen Festival in Eindhoven

Voor wie goed in de feeststemming wil komen, is het Fijne Feestdagen Festival in Eindhoven een aanrader. De stad staat bol van winterse evenementen. Shop tot ’s avonds laat in de sfeervolle winkels, loop mee met de indrukwekkende fakkeltocht of laat je verrassen door het Internationaal Kerstwintercircus.

Kerstcircus

Voor de liefhebber van kerstvoorstellingen en spannendste winteracts zijn onder meer het Groot Kerstcircus in Den Haag, het Kerstcircus Ahoy in Rotterdam, het Wereldkerstcircus in Amsterdam of het Kerstwintercircus in Eindhoven het bezoeken waard.

Heb je zelf nog leuke feestdagentips die je met ons wilt delen? Deel ze in de reacties hieronder of op onze Facebook en Twitter!