Tot 16 oktober op bezoek bij boer en producent
Nog geen plannen voor dit weekend? Deze week werd de Dutch Agri Food Week geopend door minister van Landbouw en Voedsel Carola Schouten. “Het is belangrijk om te laten zien aan jong en oud wat het verhaal achter ons voedsel is”, zei ze tijdens de opening van de vierde editie. De Dutch Food Week loopt tot 16 oktober 2018.

De vierde editie van DAFW van 5 tot en met 16 oktober is groter dan ooit en gaat in op de vraag naar de herkomst én de toekomst van ons eten. Met ruim 300 betrokken organisaties en 175 events op ruim 1000 locaties is DAFW het grootste event in Nederland over voedsel en voedselproductie. Consumenten en professionals krijgen bij de boer, de voedselproducent, de kok, de wetenschapper en andere agrifood-experts een antwoord op de vraag: wat eten we nu en in 2050. 

Minister van Landbouw en Voedsel Carola Schouten

Minister Schouten: “Het is belangrijk om het verhaal achter ons voedsel te vertellen en de consument te betrekken bij de productie van ons voedsel, dat helpt bij het maken van de juiste keuzes tijdens het doen van de boodschappen. Dutch Agri Food Week staat in het teken van voedsel, de mensen die het produceren en de waardering die we daarvoor mogen hebben, maar ook alle aanpalende sectoren die daar een belangrijke rol in hebben.”

Van alles te doen

In alle provincies van Nederland zijn producenten en boeren te bezoeken en workshops of proeverijen te doen. Je kunt op bezoek bij de boer op het erf, maar ook bij de boer op de winkelvloer. Innovatieve startups presenteren het menu van de toekomst, het groene onderwijs opent haar deuren om te laten zien hoe innovatief en interessant leren in de agrifood is. Breng bijvoorbeeld in Drenthe een bezoek aan kaasmakerij Kaaslust, inclusief proeverij en rondleiding. Of neem een kijkje bij een vertical farm in Naaldwijk, Zuid-Holland.

Bekijk het complete programma op de website van DAFW: www.dutchagrifoodweek.nl. We horen graag wie jij een bezoek hebt gebracht! Vertel het in het reactieveld onder dit artikel.