Voedselverspilling: hoe tegen te gaan?

Luister naar een interview met Toine Timmermans en Lisanne van Geffen over voedselverspilling. Zowel de productiekant als de kant van de consument komt aan bod. Er wordt onder andere gesproken over de hoeveelheid voedsel die momenteel verspild wordt, wat er tegen voedselverspilling gedaan kan worden en over hoe dat moet worden aangepakt. Daarnaast wordt het effect van de Covid-19 crisis op voedselverspilling besproken.

Door Wasted! (Emma Treijtel, Ellen Verbeek, Paulien Sterken, Ninke Feenstra en Josien Rompelberg), voor het Honours Programma van de WUR.

Hoe een klein land groot kan zijn

Voedselproductie, dat is waar ons kleine land groot in is. Toch zullen we nog veel grootser moeten denken voor een duurzame toekomst. 

Wij vertellen over de zoektocht van de sector. Eerlijke verhalen over kleine en grote stappen, en over misstappen. We kijken buiten de grens, in ons land, en bij ons thuis.

Ook interessant
Hoe verwerkt ons lichaam suiker?