Weet je waarom pudding niet in elkaar zakt? Wat zorgt voor de 'dril'? Het magische middel daarvoor staat op de ingrediëntenlijst als ‘gemodificeerd zetmeel’. Dat geeft toch een vreemd smaakje, of niet? Lees meer
Artikelen
Vrouwen zijn een onmisbare schakel in de cacaoketen. Maar vaak hebben ze nog een achtergestelde positie. Wat houdt hen tegen om hun powers te gebruiken? En hoe kunnen cacaobedrijven helpen om die cruciale vrouwelijke rol meer te laten bloeien? Lees meer
Een ietwat klef broodje, een beetje ijsbergsla, een plakje komkommer, maar vooral: een flinke berg vlees en een klodder knoflooksaus... Dat was lange tijd het broodje shoarma. Inmiddels is daar flinke verandering in gekomen. Lees meer
Tussen nu en 2030 moeten de emissies in Nederland flink omlaag. Ook in de veehouderij. De kalversector focust zich op de plek waar zij de meeste uitstoot van ammoniak en stikstof kunnen terugbrengen: de kalverstal. Lees meer
Het bundelen van de krachten tussen de wetenschap en de boeren kan helpen om onze voedselketens verder te verduurzamen. Kijk, hoe zij mogelijkheden verkennen en stappen nemen in de richting van een toekomstbestendige landbouw. Lees meer
Nederland Voedselland spreekt met hagelslagfabrikant Delicia over de bewegingen die de cacaosector doormaakt en de ambities voor de toekomst. Lees meer
Sanorice groeit vanaf de jaren ’90 zo hard dat ze naar leveranciers buiten de EU uitwijkt. In Cambodja gaan ze ambitieuze samenwerkingen aan. Lees meer
Iedere dag zet het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit zich in voor duurzaam voedsel, waardevolle natuur en een vitaal platteland. Voor de huidige en toekomstige generaties. Lees meer
Geschilde aardappelen zouden minder vers zijn dan ongeschilde aardappelen. Klopt dat wel, en wanneer spreken we eigenlijk van 'vers'? Lees meer
Jan Huijgen is een doener én denker: hij is boer en filosoof. Hij zet zijn levensvisie om in een boerenbedrijf waar goed gezorgd wordt voor mens, dier en de wereld. Lees meer
De cacaoketen worstelt al lange tijd met kinderarbeid en gedwongen arbeid. Tony's Chocolonely is één van de voorvechters om dat tegen te gaan. Maar dat gaat niet zonder obstakels. Lees meer
Wat kun je het beste kiezen voor een duurzaam kerstdiner? Nederland Voedselland geeft tips over duurzame keuzes tijdens de feestdagen. Lees meer
Vijf Nederlandse boeren duiken de bodem in. Zij bouwen aan hun natuurlijk kapitaal: een bruisend bodemleven met voldoende, lucht, water, koolstof en mineralen. Lees meer
Nederland Voedselland was te gast bij het door de NZO georganiseerde symposium ‘Duurzaam dieet in Nederland’, als onderdeel van de door de EU gesubsidieerde campagne Climate Change. Lees meer
Van plastic afkomen is lastig. Waar ligt dat aan? Hilke Bos-Brouwers van Wageningen University & Research en Amber Harms van voedingsmiddelenconcern Nestlé nemen ons mee in een paar dilemma's. Lees meer
Passen producten als koffie en chocolade dan wel in het duurzame en eerlijke plaatje wat we willen? Kunnen levensmiddelentechnologen die producten in elkaar sleutelen hier niet een alternatief op verzinnen? Lees meer
Wie zijn de mensen achter de productie van ons voedsel? En hoe ziet hun werk eruit? We vragen het aan Job de Boo van het voedingsmiddelenbedrijf Danone. Lees meer
Wenya Pijnappel-Zhou werkt als Quality Engineer bij Danone. Wat zijn haar drijfveren, dromen en uitdagingen? Lees meer
Bijna twee jaar geleden sloot Nestlé samen met ruim zeventig andere bedrijven en milieuorganisaties het Plastic Pact NL van staatssecretaris Stientje van Veldhoven. Waar staan we nu? Lees meer
Arjan Boelema vertelt over zijn werk als mechanisch monteur in de nieuwe fabriek van Danone. Lees meer
Toen Sylvester Kronbach de kans kreeg om als Cell Facilitator in de nieuwe fabriek van Danone in Haps te gaan werken, hoefde hij daar geen twee keer over na te denken. Lees meer