Alles over brood
  • Series
    Het moet duurzamer Hightech voedsel Verantwoord ondernemen Andere eiwitten Vraagstukken De komst van Nutri-Score Het kan eerlijker De boekenrubriek van Nederland Voedselland Wat krijgt de boer voor...? De hetze tegen E-nummers Wat als we eigenlijk niet zonder plastic kunnen? Van eigen bodem Als het in een pot zit... Achter de schermen... Lessen in koolhydraten Verrassende groente De gezichten achter jouw voedsel de houdbaarheidsdatum De rol van de politiek (W)etenschap Zonder angst voor allergenen Zo transparant mogelijk Voedselveiligheid Maar mag het ook...? De ongemakkelijke waarheid van voedselverspilling Hoe zit het verpakt? Suiker en zoetstoffen Productinformatie Nationaal Preventieakkoord Dierenwelzijn Afvalreductie Een gezonde levensstijl Alles over brood Voedselmakers in spe Feestdagen
    Het moet duurzamer
    Hightech voedsel
    Verantwoord ondernemen
    Andere eiwitten
    Vraagstukken
    De komst van Nutri-Score
    Het kan eerlijker
    De boekenrubriek van Nederland Voedselland
    Wat krijgt de boer voor...?
    De hetze tegen E-nummers
    Wat als we eigenlijk niet zonder plastic kunnen?
    Van eigen bodem
    Als het in een pot zit...
    Achter de schermen...
    Lessen in koolhydraten
    Verrassende groente
    De gezichten achter jouw voedsel
    de houdbaarheidsdatum
    De rol van de politiek
    (W)etenschap
    Zonder angst voor allergenen
    Zo transparant mogelijk
    Voedselveiligheid
    Maar mag het ook...?
    De ongemakkelijke waarheid van voedselverspilling
    Hoe zit het verpakt?
    Suiker en zoetstoffen
    Productinformatie
    Nationaal Preventieakkoord
    Dierenwelzijn
    Afvalreductie
    Een gezonde levensstijl
    Alles over brood
    Voedselmakers in spe
    Feestdagen
  • Over ons
  • Partners
  • Contact
Alles over brood

Alles over brood

Nederlanders zijn broodeters. Dat merk je zelfs in onze taal, met uitdrukkingen als 'broodnodig' of 'er geen brood in zien'. Over de rol van brood in ons voedingspatroon wordt dan ook heel veel gesproken.

3 juli 2019 Artikel

Vergeet de voedingsvezels niet

Fred Brouns Emeritus hoogleraar Innovatie Gezonde Voeding - Universiteit Maastricht
8 maart 2019 Artikel

Waarom is volkorenbrood gezonder dan andere broodsoorten?

Redactie Nederland Voedselland
30 augustus 2017 Artikel

Wat weten we nu over brood?

25 augustus 2017 Artikel

‘Om de gewenste kwaliteit te bereiken moeten we wat meer uit de kast halen’

16 augustus 2017 Vraagstuk

Hoe zorgen we voor meer duidelijkheid bij het broodschap in de supermarkt?

Lees het perspectief van:

Linda de Gouw
Linda de Gouw Redacteur-onderzoeker voeding bij Consumentenbond
12 0
Wim Kannegieter
Wim Kannegieter Directeur van Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij
9 0
Naar het vraagstuk
11 augustus 2017 Interview

Dit wilden jullie weten over tarwe

25 juli 2017 Column

Minder zout in brood

David de Bruijn Communicatiemanager - Nederlands Bakkerij Centrum
20 juli 2017 Artikel

Waarom een broodverbetermiddel gebruiken?

Peter Weegels Directeur Innovation & Development - European Bakery Innovation Centre en Sonneveld Group B.V.
14 juli 2017 Artikel

Brood krijgt nieuwe definitie

Gert-Jan de Jager Advocaat Food and Feed Law - Kneppelhout & Korthals Advocaten
11 juli 2017 Artikel

8 feiten over brood

Redactie Nederland Voedselland

Gebruik cookies

Deze website gebruikt cookies. Zo kunnen we je ervaring eenvoudiger en beter maken. Wil je weten welke gegevens in de cookies staan, bekijk dan onze disclaimer. Klik op de knop om cookies te accepteren.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in de voedingssector?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang tweewekelijks boeiende reportages, interviews en artikelen in je inbox.

Disclaimer © 2021 Nederland Voedselland - een platform van Het Portaal